Herken je dat? Dat een gevoel je soms overvalt. Dat een gevoel je direct meeneemt in een hele andere wereld. Dat de tijd lijkt stil te staan en er niets meer lijkt te bestaan behalve datgene waar je je op dat moment op richt.

In de tuin staat Heleen, mijn grote liefde. Bezig met van alles tegelijkertijd, zoals altijd. Ik volg haar bewegingen, kijk naar haar gezicht, haar ogen, haar slanke gestalte. Ik zie haar chronische pijnen die haar zichtbaar teisteren, ik voel het gevecht dat ze in stilte voert. Toch overheerst niet het verdriet dat dit geeft, niet de onmacht die dit met zich meebrengt.

In de tuin staat Heleen, mijn grote liefde. Krachtig en energiek. Haar schoonheid – die in mijn ogen alleen maar is gegroeid met de jaren – straalt af op haar omgeving. De tuin lijkt op te bloeien als zij erin rondloopt. Ze straalt een levensenergie uit die aanstekelijk is. Zelfs de vissen in de vijver volgen haar bewegingen, zwemmen in haar richting alsof ze in haar buurt willen zijn.

Wonderbaarlijk hoe gevoel soms ineens alles bepaalt en overheerst. Wij, al tien jaar intens samen, samen liefde geven aan onze kinderen, samen fanatiek aan het bouwen aan ons heden en onze toekomst, samen werken en ondernemen met mensen om ons heen die ons beiden heel erg lief zijn. Bijna elke seconde van de dag samen, zo gewoon en vertrouwd waardoor ik vaak vergeet hoe bijzonder de liefde tussen twee mensen eigenlijk is.

We leven in een drukke en snel veranderende wereld. Een wereld waarin materiële zaken, carrière, presteren en maatschappelijke posities belangrijk zijn. Een wereld die oppervlakkiger lijkt te zijn geworden door alle technische hulpmiddelen die ons leven zouden moeten verrijken. Een wereld waarin rijkdom vooral wordt afgemeten aan geld en bezit.

Op een moment als dit realiseer ik me dat niets me rijker kan laten voelen dan het besef dat ik mijn leven mag delen met de prachtige vrouw die een paar meter voor me in de tuin staat en dat wij samen mogen genieten van ons gezin en de mensen die ons dierbaar zijn.

Herken je dat? Dat een gevoel je soms overvalt.

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.